Of Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Of Ziraat Odası > Haberler > 28.Olağan Genel Kurulu'nda Başkanımız Berkant SARAL, 2'inci kez başkanlığa seçildi.

28.Olağan Genel Kurulu'nda Başkanımız Berkant SARAL, 2'inci kez başkanlığa seçildi.

Başkanımız Berkant SARAL güven tazeledi


Of Ziraat Odası'nın 28.Olağan Genel Kurulu'nda Başkanımız Berkant SARAL, 2'inci kez başkanlığa seçildi.

Of Ziraat Odası'nın 28.Olağan Genel Kurulu Of Ziraat Odası konferans salonunda yapıldı. Divan seçiminin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
İstiklal Marşı'nın ardından Türkiye Ziraat Odaları Başkanı Şemsi BAYRAKTAR'ın yaptığı konuşma sinevizyondan sunuldu. BAYRAKTAR’ın konuşmasının akabinde seçime tek aday olarak giren Başkanımız Berkant SARAL bir konuşma yaptı.
"ÇAYKUR'a sahip çıkmalıyız"

Kongrenin herkes için hayırlı olmasını dileyen Başkanımız Berkant SARAL, "Oda olarak üreticilerimiz için mücadele veriyoruz. Çayın kalitesini, fiyat istikrarını korumalıyız. Bunun için üreticilerimize büyük görev düşüyor. Üreticilerimiz ÇAYKUR'a sahip çıkmalıdır. Of genelinde 10 bin üreticimiz ÇAYKUR'a çay satmadı. Bunun nedeni geçen yıl gübre fiyatlarının yüksek olması, hava şartlarından dolayı rekoltenin düşük olması akabinde özel sektörün devletin verdiği uygun kredi imkânını kullanarak devletin açıkladığı taban fiyatın üzerinde çay almasıdır. ÇAYKUR hedeflediği çayın çok altında çay almış oldu. Bu çay satış politikasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. ÇAYKUR’u çayımızın geleceği için korumalı, yaşatmalıyız. Yoksa özel sektörün elinde kalırsa çayın geleceği karanlıktır. Özel sektörün düşmanı değiliz. Ama görünen köy de kılavuz istemez. Üreticimizin haklarını korumak için her platformda gayret gösteriyoruz. Oda olarak onların hizmetindeyiz. Seçimimiz Of’umuza ve odamıza hayırlı olsun. İnşallah yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte odamıza güzel hizmetler sunacağız. Muhtarlarımıza ve delegelerimize teşekkür ediyoruz"