Of Ziraat Odası > Tarihçe

OF ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI TARİHÇESİ

Of Ziraat Odası Başkanlığı 1963 yılında Of İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü binasında kurulmuştur. Çiftçilik ile uğraşanların yasal kuruluşu olan Ziraat Odaları da, diğer meslek kuruluşları gibi hukuki dayanağını Anayasa’dan alan kamu kurumu niteliğinde mesleki kuruluşlardır. 1994 yılında Çay üreticilerine ruhsat verilmesi ile birlikte Of Ziraat Odası Başkanlığı kurumsal yapısını güçlendirmeye başlamıştır. Anayasanın 6964 sayılı Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliğinin kanununun 20. Maddesi gereği üyelerinden almak zorunda olduğu aidatlarını Çay Kur Çay Fabrikalarından yılda bir kereye mahsus kesinti yaptırmaktadır.

Of İlçesi 68 Mahalle muhtarlığından oluşmaktadır. Aktif 26470 üye sayısına ulaşan Odamızın faaliyet gösterdiği Of İlçesinde yaklaşık toplam 100.000 dekar ekili arazi bulunmaktadır. Bunun yüzde 90’ı Çay tarımı yapılan arazilerdir. Geriye Kalan yüzde 10’luk kısmı ise fındık, Kivi, Trabzon Hurması, Siyah Kokulu Üzüm, gibi meyve bahçeleri ve evlerin kendi ihtiyaçlarını karşılamak için ürettikleri mısır, karalahana, fasulye, vb. sebze bahçelerinden oluşmaktadır.

Of Ziraat Odası Başkanlığı üç Ziraat Mühendisi, bir muhasebe, bir bilişim uzmanı ve bir adet memur olmak üzere toplam altı personelle Çiftçilerine hizmet vermektedir.

26.04.1988 Tarihinde İlçe Merkezinde 270 m2 iki daireden oluşan ilk Hizmet yerimizi satın aldık. Daha sonra 19.12.2014 tarihinde 355 m2 üzerine 7 katlı Hizmet binamızın inşaatını tamamladık. Ayrıca 200 kişi kapasiteli konferans salonu ve 350 m2 kapalı alana sahip işletmemizle çiftçilerimize hizmet vermeye devam etmektedir.