Of Ziraat Odası

ZOBİS
Of Ziraat Odası > Haberler > Yönetim Kurulu Başkanımız Berkant SARAL, İl Tarım Ve Orman Bakanlığı Müdürü Cahit GÜLBAY ile Proje İşbirliği Hakkında Görüştü.

Yönetim Kurulu Başkanımız Berkant SARAL,

Trabzon İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulan (DOKAP) Trabzon Modern Eğitim Ve Uygulama Seraları kurulması projesi hakkında İl Müdürü Cahit GÜLBAY ile proje hakkında görüşüldü.

Projemizin Amacı ;

Polikarbon ve normal seralarda örtü altı kayıtlı çiftçi sayısını arttırarak kontrollü şartlarda sebze ve meyve üretilmesini temin ederek kültürel işlemlerin doğru bir şekilde uygulanmasıyla ağır metal ve kimyasal içeren fungusit ve insektisit kullanımının önüne geçilerek doğal üretimin arttırılması ve bu sayede eğitimli ve bilinçli çiftçi sayısını arttırmak hedeflenmektedir.

Çiftçilik adına bilinçli bir nesil yetiştirmek için yapılacak olan polikarbon eğitim seralarında öncelikli hedefimiz İlk, Orta, Lise düzeyindeki çocuklarımıza yönelik sebze ve meyve yetiştiriciliği eğitimleri vererek gelecek nesillere topraklarımızı gönül rahatlığı ile emanet etmeyi hedefliyoruz.