Of Ziraat Odası > Haberler > RİCANİA SİMULANS

RİCANİA SİMULANS

Ricania simulans (Ricania Japonica)’ kelebeğinin hikayesi Japonya’da başlıyor. 1892’de Soçi’de kurulan Rusya'nın en büyük botanik bahçesi Tropik Park’a dünyanın her yerinden ağaç, bitki, fide getirilir. Bu fidelerin üzerinde ‘Ricania Japonica’nın da yumurtaları vardır. Yumurtalardan çıkan kelebekler etrafa yayılır. Soçi’nin iklimi uygun olmadığından sevdiği daha nemli bölgelere doğru ilerler. Gürcistan’da ilk 1956 yılında görülür. 1964 yılında ise dikkat çekmeye başlayan etkisiyle kayda geçirilir. Daha sonra bu yumurtalar 1990’lı yıllarda Doğu Karadeniz'e kivi ve narenciye fideleriyle bölgemize yayılım süreci başladı. Çiftçilerimizin şikayetleri sonucu Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yüksel ile birlikte Çiftçimizi ziyaret ederek Hürriyet Gazetesine demeç verdik. Giderek zarar eşiği artmakta olan Ricania Simulans Çiftçiler için büyük bir problem olmaya başladı. Aynı zamanda nemli bölgeyi sevdiğinden dolayı sebze ve meyvelerinde öz suyunu emerek zarar eşiğini büyütmektedir. Ricania simulans (Ricania Japonica)’ kelebeğinin hikâyesi Japonya’da başlıyor. 1892’de Soçi’de kurulan Rusya’nın en büyük botanik bahçesi Tropik Park’a dünyanın her yerinden ağaç, bitki, fide getirilir. Bu fidelerin üzerinde ‘Ricania Japonica’nın da yumurtaları vardır. Yumurtalardan çıkan kelebekler etrafa yayılır. Soçi’nin iklimi uygun olmadığından sevdiği daha nemli bölgelere doğru ilerler. Gürcistan’da ilk 1956 yılında görülür. 1964 yılında ise dikkat çekmeye başlayan etkisiyle kayda geçirilir. Daha sonra bu yumurtalar 1990’lı yıllarda Doğu Karadeniz'e kivi ve narenciye fideleriyle bölgemize yayılım süreci başladı.

Çiftçilerimizin şikâyetleri sonucu Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Yüksel ile birlikte Çiftçimizi ziyaret ederek Hürriyet Gazetesine demeç verdik.Giderek zarar eşiği artmakta olan Ricania Simulans Çiftçiler için büyük bir problem olmaya başladı. Aynı zamanda nemli bölgeyi sevdiğinden dolayı sebze ve meyvelerinde öz suyunu emerek zarar eşiğini büyütmektedir.